Brodosplit - TDM d.o.o. Ugovorena gradnja dva glavna dizel motora

Motori će biti izrađeni po licenci MAN Diesel & Turbo, tip 6S50ME-B9.3 TII, maksimalne snage 8680 kW pri 103 o/min. Ugovorena potrošnja je 159,3 g/kWh kod 90 okretaja u minuti, što bi značilo oko 23,5 tona dizela na dan.

-Ugovaranjem novih poslova, ostvaruju se uvjeti za dobru popunjenost kapaciteta 'Brodosplitove' Tvornice dizel motora, koja više od 46 godina proizvodi snažne brodske strojeve po licenci MAN Diesel & Turbo. Brodovi i strojevi spadaju u najsloženije proizvode koje čovjek može napraviti, a u našoj tvornici proizvodimo temeljnu ploču, stalak, kućište cilindara, ispirni i ispušni kolektor, kućište rashladnika zraka, ojnice, stapove, stapajice i glave motora, istaknuo je Baldo Butirić, direktor TDM-a.

Kroz proteklo razdoblje Tvornica dizel motora je u suradnji s MAN-om izrađivala i  tehnički unaprijeđivala novi tip elektroničkog motora poboljšanih svojstava i smanjene  potrošnje goriva. Motor udovoljava najstrožim važećim propisima za ispušne plinove TIER II, a ugovoren je u konkurenciji s ‘Wartsilinim’ motorima.

Brodogradilište Brodotrogir višegodišnji je partner Brodosplita kojem je Tvornica Dizel Motora u zadnjih 10 godina isporučila 8 glavnih motora.

Izvor:  http://www.brodosplit.hr/

You are here